Varför mineral?

Konventionell plast fragmenteras i havet, men kommer att förbli i miljön under en lång tidsperiod som mikroplast med hög molekylvikt som förgiftar alla levande djur.

Även biologisk nedbrytbar plast tillverkad av naturliga material som majs eller sojabönor påverkar miljön negativt, som exempel kan nämnas att det tar 2,65 kg av majs för att producera 1 kg polymjölksyra, huvudkomponenten i den mest använda biologiskt nedbrytbara plasten.

Detta är en global angelägenhet då 270 miljoner ton plast tillverkas varje år, och att ersätta konventionell polyeten plast från majs baserad polymjölksyra skulle ta bort 715,5 miljoner ton ätbara grödor globalt, i en tid då global uppvärmning minskar den tropiska jordbruksproduktiviteten.

Genom att använda ett mineral i stället för majs eller sojabönor som används i de flesta biologiskt nedbrytbara plasterna, bevarar Greenlina-materialet de jordbruksmarker som behövs för framställning av livsmedel, särskilt eftersom markområden som är lämpliga för odling kommer att minskas i storlek på grund av global uppvärmning.

Mineralkompositen innebär också att inga bekämpningsmedel behövs, ingen risk för förorenade produkter finns, och inga bekämpningsmedel kommer att gå in i jorden från produktionen av våra material.